Az éleszőt a szokásos módon felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt hólyagosra dagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
Elfelezzük a tésztát. Az egyik felét kerekre nyújtjuk (akkorára, hogy a gázos tepsibe beleférjen).
A töltelékhez összkeverjük a vajat, a cukrot és a kakaót, majd mikróban megmelegítjük. Ne follyon! A tésztát megkenjük a kakaós töltelékkel.
A másik tészát is akkorára nyújtjuk, mint a másikat. Rátekerjük a nyújtófára és ráillesztjük a kakaós töltelékkel megkent tésztára. A felső tésztát kicsit húzogassuk meg, a szélét hajtsuk a másik alá. A tészta közepébe nyomjunk egy poharat, ezzel kijelöljük a napraforgó közepét. A kör vonalától sugár alakban 16-ba vágjuk a tésztát, majd minden cikket 2X megcsavarunk. Az egészet megkenjük felvert tojással, a közepére pedig szórhatunk kakaót vagy bármilyen magot.
200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd levesszük a hővokot 180°C-ra. 20-30 perc alatt aranybarnára sül.
Megjegyzés:
A töltelék lehet ezen kívül dió, mák, lekvár. Ízlés szerint bármi.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Kelt tészták |
főétel | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.