A tejet a vízzel együtt, a cukorral ízesítve meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálban a sóval összeforgatjuk, majd a tejes élesztővel közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk belőle, közben beledolgozzuk az olajat és a tojás sárgát is. Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát meglisztezett gyúrólapra borítjuk, hat részre osztjuk, egyenként egy kicsit meggömbölygetjük. Egy kikent nagy tepsi közepére tesszük az egyik tésztacipót és a másik ötöt körben nekitámasztjuk, így lesz "napocska" formájú. A joghurttal lekenjük, majd mindegyik kis cipócska tetejére mást szórunk: az egyikre napraforgómagot, a másikra szezámmagot, a harmadikra mandulát, és így tovább.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Megjegyzés:
Húúúú... két napig nem sütöttem semmit és rájöttem függő vagyok. Már nagyon hiányzott valami "sütnivaló", így nekiestem a konyhának és rögtön három félét sütöttem: muffint, gyümölcskenyeret és a napocskát. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam rajta, hogy tettem bele egy tojás sárgát. Én úgy gondolom (de lehet ez csak az én téveszmém), hogy ha tojás sárgát teszek bele akkor puhább lesz. Nagyon finom kenyértészta lett belőle.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.