Hogyan készül a Nagyon ropogós burgonyás-magos pogácsa?
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágva, sós vízben puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hűlni hagyjuk.
Az élesztőt felfuttatjuk meleg cukros tejben. Utána egy nagy tálba rakjuk a burgonyát és az élesztővel összegyúrjuk, majd ezután tesszük bele a lisztet, a magokat valamint ízlés szerint sót. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy elég kemény tésztát kapjunk. Kb.1 órán át meleg helyen kelesztjük majd lisztezett deszkán átgyúrjuk.
2 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, olajozott tepsire egymás mellé rakosgatjuk, lekenjük tojással és végül előmelegített 190 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Elkészítési idő: a kelesztést leszámítva kb. 30 perc
Árkalkuláció: 1000 forint alatti árból két gáz-tepsivel sütöttem, sűrűn megrakva pogácsával.
Megjegyzés:
Ma is bekapcsoltam a sütõt, de nem bántam meg… Az igazság az, hogy a fiúk mindig nagyon lelkesednek a sós ropogtatni valókért. Így most is hálásan tömték magukba pogácsákat.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.