A zabpelyhet és a többi száraz hozzávalót egy tálban összekeverjük.
A vajat a mézzel és a cukorral egy edénybe rakjuk és kis lángon, folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg karamell mártás lesz belőle (5 -10 perc között van). Ezután hozzáadjuk a zabpelyhes keveréket és jól összekavarjuk.
Egy nem túl nagy tepsit kivajazunk és a masszát belesimítjuk. 200 fokos elõmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Hidegen szeleteljük.
Megjegyzés:
Régóta készülök már házilag gyártott müzliszelet elkészítésére. Végre eljött az idõ :-) A neten sokféle müzliszelet recept fellelhetõ. Ma én is megalkottam a magamét :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.