lépés: A tésztához összemorzsoljuk a hozzávalókat és gombóccá formáljuk. Előveszünk egy tortasütő formát, kibéleljük sütőpapírral és belereszeljük a tésztát, amit az ujjainkkal eloszlatunk a formába úgy, hogy egyenlő az vastagságú legyen. A tésztát villával megszúrjuk, majd sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
lépés: A töltelékhez az egrest alaposan megmossuk, szárait levágjuk és ledaráljuk vagy mixerben összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd elkészítjük a zselatint és hozzákeverjük az egreshez.
lépés: A tölteléket a kihűlt tésztára öntjük, elegyengetjük rajta és hűtőbe tesszük. Másnap -mikor már a tészta kissé megpuhult- szeletekre vágva tálaljuk.
Megjegyzés:
A tészta keksz jellegű, ropogós és édes, a töltelék pedig savanykás marad, így jól illik egymáshoz, de összességében inkább a savanykás ízt kedvelőinek ajánlom.
Értékeld a receptet:
Tímea Czakó receptje
Gyümölcs torta |
egész nap, | nyár | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.