A tészta hozzávalóit összeállítjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A töltelék alkotóelemeit az alkohol kivételével vízgőz fölött kis lángon felolvasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a rumot vagy a konyakot és picit félretesszük dermedni. (kenhető legyen, ne follyon)
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Két tepit kibélelünk sütőpapírral és 4-5mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd kisebb korongokat szaggatunk belőle. 12 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt korongokat kettessével összeragasztjuk a krémmel.
Megjegyzés:
Díszítésként olvasztott fehér csokoládét is csurgathatunk rá.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
édes |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | karácsony, újév,szilveszter, farsang, házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.