A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük habnak, a sárgájákat a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, olajat, jól kikeverjük, végül a tojások habját is hozzákeverjük. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük és forró sütőben 25 perc alatt megsütjük. hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és az ízesítőket is, majd összekeverjük.
A tetejéhez: A pudingporhoz adjuk a cukrot elkeverjük, felöntjük az üdítővel, majd folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztára kenjük a túrós tölteléket, erre simítjuk rá a mirindás pudingot.
Hűtőben hagyjuk 1-2 órát pihenni.
Megjegyzés:
Jó étvágyat hozzá! Nagyon finom!
Értékeld a receptet:
Lászlóné Erika Tancsa receptje
édes |
desszert | sütőben sütve | ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik, vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.