A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikavarjuk cukorral, majd hozzáöntjük az olajat. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elegyítjük, majd hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. A tojásfehérjét felverjük habnak és óvatosan hozzákeverjük a kakaós tésztához. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát (a végeredmény két ujjnyi vastag legyen). 180°C-ra előmelegített tepsiben készre sütjük. A kisült tésztát kiborítjuk egy deszkára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A krémhez habosra kikeverjük a túrót, a vajat vagy margarint a cukorral.
Egy kevés mirinda üdítővel csomómentesre elkeverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a kimaradt léhez. Tűz felett besűrítjük.
A tésztára először rákenjük a túrós krémet, arra pedig a pudingos krémet. Minimum egy órán át hidegen hagyjuk dermedni.
Megjegyzés:
Isteni finom!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | ebéd,uzsonna, | egész évben | húsvét, farsang,anyák napja, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.