A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A csokoládét közben egy tányérba tesszük és mikróban megolvasztjuk. A tojásos keverékben elkeverjük a keményítőt, majd a kakaóport és a csokoládét. Nekem nem lett sima, de a gőz fölött a tejjel keverve teljesen sima lesz. Vízgőz felett hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük így, míg besűrűsödik. Mikor besűrűsödött levesszük a gőzről, néha megkeverve teljesen kihűtjük.A tejszínt habbá verjük, majd a teljesen kihűlt csokimasszához keverjük. Teljesen simára keverjük. Egy műanyag dobozba (régi fagyis doboz is) tesszük, a tetejével lezárjuk és betesszük a fagyasztóba.30 percenként átkeverjük villával vagy botmixerrel.Fogyasztás előtt 10-20 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebb legyen belőle gombócot szedni. De ha nem olvasztjuk fogyasztás előtt, akkor sem lehetetlen belőle szedni.Fagyi-tölcsérben, tányéron vagy pohárban finom nyári hűsítő.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024