A piskótát vágjuk el három felé. Csak az egyik darabra lesz szükségünk. A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral, az oldalára is jusson.
A nektarinból egyet félre teszünk a díszítéshez, a többit forró vízbe dobjuk kb 1 percre, utána hideg vízbe. Így könnyen le tudjuk majd húzni a héját. Vágjunk belőle vékony gerezdeket, majd locsoljuk meg kevés citromlével.
A citrom héját a túróhoz kavarjuk. A mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, 2 ek citromlevet. Mikor már elég habos, hozzáadjuk a túrót és csomómentesre kavarjuk. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl vízbe, majd felmelegítjük (Nem forraljuk!) és hozzákeverjük a krémhez.
A krém 1/3-ad részét rákenjük a piskótára, befedjük a nektarin gerezdekkel, rákenjük a következő 1/3-ad krémet. Jöhet rá a málna, majd az utolsó réteg krém. Hűtőbe tesszük 12 órára.
A mandulát megpirítjuk, majd durvára vágjuk. Felverjük a tejszínt a habfixálóval és rákenjük a tortára. Mandulával, málna-, és nektarin darabokkal díszítjük.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.