Tészta:
Krém:
1.Sütünk egy kakaós piskótát a 8 db tojásból.
2.A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét keményhabbá verjük,a tojássárgáját a cukorral fehéredésik keverjük,a lisztet a kakaóport átszitáljuk és óvatossan váltakozva összekeverjük a tojáshabot a cukros tojássárgáját,és a kakaós lisztet.
3.Sütőpapírral bélelt tepsibe 170 fokon kb.15-20 perc alatt megsütjük.
4.Joghurtkrém:a joghurtot cukrot étkezési zselatint felmelegítjük,(ne forrjon) félre tesszük,a tejszínt kemény habbá verjük és a langyossá hült joghurthoz öntjük.
5.A kihült piskótát kettévágjuk.
6.A piskótalapra öntjük a joghurtos krém háromnegyedét megszórjuk a gyümölccsel (keveset tegyünk félre a tetejére)rátesszük a másik lapot.
7.A maradék krémet a tetejére simítjuk és megszórjuk a félre tett csümölccsel.Az egészet beteszem a hűtőbe amíg megdermed ez kb, 1-2 óra.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024