Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet, a vajat, a sót, a tojásokat, a tejfölt keverőtálba tesszük, majd az élesztővel együtt megdagasztjuk. Fél órán át pihentetjük.
A medvehagymát megmossuk, vékony csíkokra felvágjuk. A tésztát akkorára nyújtjuk kb mint a nyújtódeszka, majd rászórjuk a hagyma felét. A tészta egyik oldalát 2/3-ig behajtjuk, majd a másik felét erre ráhatjuk, majd alul-felül is ugyanezzel a módszerrel egymásra hajtjuk. Ekkor újra kinyújtjuk a tésztát és az előző módszerrel egymásra hajtogatjuk a tésztát. Egy edénnyel lefedjük, majd 20 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk a tésztát, rászórjuk a medvehagyma másik felét, összehajtogatjuk, újra kinyújtjuk, de már nem olyan vékonyra, mint az előzőekben. Berácsozzuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével, majd 180°C-on pirosra sütjük.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.