A liszttel elkeverjük a 6 ek cukrot, sót. Belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Robotgéppel hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a táltól, majd a végén hozzátesszük a már megpuhult mazsolát. 1 órán át a duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, három egyforma résztre osztjuk, végkonyra sodorjuk, majd összefonjuk őket. A végeit összeragasztjuk, majd aláhajtjuk.
Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, további 30 percig pihenetetjük. 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, melyet leveszünk 180°C-ra.
Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Amennyiben hamar megbarnulna, tegyünk rá sütőpapírt és vegyük lejjebb a sütőfokot.
Megjegyzés:
Egyszerű és nagyon finom!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Kelt tészták |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.