A sütõt előmelegítjük 150 fokra és kibélelünk egy 1,5 literes sütőformát sütőpapírral.
Az első 8 hozzávalót kézzel egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk és kanállal összekeverjük a második 4 hozzávalót. A tojásokat a vaníliával és a citromhéjjal összekeverjük majd hozzáadjuk a lisztes gyümölcsös keverékhez úgy, hogy ne maradjon lisztes felület, teljesen nedves legyen mindenhol a keverék.
Beleöntjük a sütőformába, kicsit lenyomkodjuk és 1,5-1,3/4 óra alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk 15 -20 percet a formában, majd kiborítsuk egy rácsra és lehúzzuk róla a papírt. Tálaláskor porcukorral és marcipánnal díszítjük.
Megjegyzés:
Tavaly karácsonykor került nálunk az ünnepi asztalra ez a karácsonyi gyümölcsszelet, amelynek receptjét Latsiánál láttam. Az idén egy picit módosítottam az arányokon és új hozzátevővel gazdagítottam a már egyébként is dús gyümölcsszeletet. Talán elsőre töménynek tűnik a hozzávalók olvasása után, de miután megkóstoljuk nem tudunk betelni vele. Tavaly sokan megkóstolták nálunk ezt a sütit és mindenki le volt nyűgözve tőle, ezért merem bátran ajánlani. Előre elkészíthető (karácsony előtt), fóliába csomagolva és hűtőszekrénybe tárolva két hétig is eláll.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.