A vajat elkeverjük 2,5 dl vízzel, a cukorral meg a sóval, s egy fazékban felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet meg a keményítőt, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény oldalától. Levesszük a tűzről, a masszát rövid ideig hűlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A tészta akkor jó, ha szép fényes, és könnyedén lecsúszik a kanálról. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk belőle. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk durvára vágott mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük, a sütőben hagyjuk langyosra hűlni.
A krémhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a meleg vízben feloldott zselatinnal együtt, habverővel óvatosan a pörkölt, megdarált mandulához keverjük.
A fánkocskákat éles késsel középen vízszintesen kettévágjuk, nyomózsák segítségével beletöltjük a mandulakrémet, majd visszatesszük a kalapkákat. Tálalás előtt finoman meghinthetjük porcukorral.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.