Hogyan készül a Málnás-zabpelyhes szelet csokoládéöntettel?
Elkészítés:
A sütõt 180°C-ra előmelegítjük. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk és enyhén megvajazzuk. A tojást az olvasztott (de nem meleg) vajat elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és krémesre kavarjuk. Ezután a száraz hozzávalókat is hozzákavarjuk. A tészta enyhén morzsás lesz.
Félretesszük a massza 1/4-ét, a többit pedig tepsibe simítjuk és 15 percre betoljuk a sütőbe. Amíg sül, egy tálban összekeverjük a málnát, a cukrot, a citrom héját és levét, a fahéjat és a vajat.
Ezután kivesszük a sütőből a félig megsült masszát (a sütőt bekapcsolva hagyjuk) és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a málnás tölteléket egyenletesen rásimítjuk és a félretett morzsás masszát rászórjuk.
Visszahelyezzük a sütőbe és további 35 percig sütjük. Miután teljesen kihűlt szépen felszeleteljük és tetszés szerint csokiöntettel meglocsoljuk (vagy akár olvasztott csokoládéval).
Megjegyzés:
Ha egy pohár meleg tej társaságában elfogyasztunk 2-3 szelet málnás - zabpelyhes szeletet, egészen jókedvre fogunk derülni és jól fogjuk érezni magunkat :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.