Tészta: a hozzávalókból piskótát készítünk a megszokott módon 26 cm átmérőjű tortaformában.
Túrókrém: amennyiben darabos a túró, szitán átpasszírozzuk. A porcukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. Elkészítjük a zselatint, lehűtjük, majd a felvert tejszínhabhoz adjuk. A mazsolát kevés áztatás után a túróhoz keverjük. Végül a tejszínhabot adjuk hozzá. Hűtőbe állítjuk, kissé megdermesztjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára.
Málnakrém: a málnát szűrőn átpasszírozzuk. A zselatint felfőzzük és lehűtjük. A tejszínt felverjük habnak, majd beletesszük a zselatint. A túrókrémhez hasonlóan ezt is lehűtjük és majd csak utána kenjük rá a túrókrémre.
Díszítés: szép egész málnaszemekkel díszítjük a tortánkat.
Megjegyzés:
Elég munkás, de egy ünnepi alkalomra érdemes kipróbálni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.