A málnát tegyük egy tálba, várjuk meg amíg kiolvad. A málna 1/3 -át összeturmixoljuk és 1 dl langyos tejjel hígítjuk, majd ízesítjük egy tasak vaníliás cukorral (ha nem lesz elég, utólag még tölthetünk hozzá tejet).
Elkészítjük a vaníliás pudingot a szokásos módon, öt-hat kanál cukorral (tetszés szerint) és egy tasak vaníliás cukorral. Kihűtjük, majd hozzákeverjük az előzetesen elkavart mascarpone sajtot. A tejszínt felverjük és félretesszük.
A babapiskótákat mártogassuk bele a málnás tejes szószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg pudingos sajtkrémmel fedjük be. Utána szórjuk meg sűrűn málnával, majd újra piskóta és egy réteg krém. Végül rátesszük a tejszínhabot, cukrozatlan kakaóval vastagon megszórjuk és a maradék málnával díszítjük. Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Mindenki habzsolni fogja!
Megjegyzés:
A tiramisu egyike azon desszerteknek, amelyeknek a leírása tovább tart, mint az elkészítése. Nagyon sok változata létezik. Ez most egy házi kreálmány, nem tartalmaz nyers tojást (óvakodunk tőle). Ezért a tojást puding helyettesíti. A gyümölcsös tiramisuknak is igen széles a skálája. Mivel a fagyasztónkban sok málna csücsül, ezért esett erre a választás. A málnáról tudni kell, hogy nagyon hálás gyümölcs, lefagyasztás/kiolvadás után is képes megtartani eredeti formáját. Ha valaki gyors és igazán finom desszertre vágyik, akkor én a tiramisut ajánlom!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.