Kemény habot verünk a tojásfehérjéből, beletesszük a cukrot, a tojássárgáját és a lisztben elkevert kakaóport. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A tejben megfőzzük a rizst és félre tesszük hogy jól kihűljön.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt rizshez adjuk.
A tejszínt felverjük és a rizses krémhez keverjük. A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, rátesszük a málnát (bármilyen gyümölcsöt haszálhatunk, ki mit szeret).
A tortazselét a tasakon látható leírás szerint elkészítjük és a gyümölcs tetejére tesszük.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
Igazi kalóriabomba de, nagyon finom.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.