kb. 45 dkg málna (vagy bármilyen gyümölcs), lehet fagyasztott is
fél liter tejszín
TETEJE:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl málnás szénsavas üdítő
7 evőkanál cukor
Hogyan készül a Málnás csodavilág?
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kettő lapot sütünk belőle.
A joghurtot, a cukrot, étkezési zselatint felmelegítjük (ne forrjon), a málna felét összetörjük és a langyos joghurthoz keverjük.
A kemény habbá vert tejszínt is hozzáadjuk.
Az első lapot magasfalú tepsibe tesszük, ráöntjük a krém felét, megszórjuk gyümölccsel, rá megy a másik lap és krém másik fele, kis időre hűtőbe tesszük, addig megcsináljuk a tetejét.
2 csomag vaniliás pudingot, 7 evőkanál cukrot, 7 dl málnás szénsavas üditőt megfőzzük, langyosra hűtjük és a hűtőben félig megdermett sütire kenjük, majd kis időre ismét hűtőszekrénybe tesszük.
Megjegyzés:
Nyáron a legjobb igazi hűsítő desszert.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.