Hogyan készül a Mákos keksz citromos-mákos krémmel töltve?
Elkészítés:
A lisztet, mákot, porcukrot és a sót vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, egybegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük egy órára. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A sütőt 180 fokra melegítjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben pirulásig sütjük.
A mákos krémhez a tejet a liszttel és a vaníliáscukorral elkeverjük, felfőzzük és félretesszük. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat, a porcukrot és a mákot.
A citromkrémhez a citromok héját egy lábasba reszeljük, belefacsarjuk a levüket, hozzáadjuk a cukrot és a vajat és az egészet gőz fölött addig kevergetjük, míg a cukor és a vaj teljesen elolvad. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Ekkor beleütjük a tojásokat, habverővel jól elkeverjük és kis lángon 12-15 percig kevergetjük, míg besűrűsödik.
Utolsó lépésként egy kekszkorongra kenünk mákos, majd citromos krémet és egy másik keksszel összeragasztjuk.
Megjegyzés:
Kissé munkás, de nagyon finom. Citromimádóknak kötelező! =)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
édes |
desszert | sütőben sütve | tízórai,uzsonna, | egész évben | minden ünnepre illik, karácsony,húsvét, újév,szilveszter, farsang,anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.