Először a rizst készítjük el. Az olajat felhevítjük, beleöntjük a rizst, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.A brokkoli rózsákat sós vízben feltesszük főlni. A karfiol rózsákat szintén sós vízben feltesszük főlni. Nem kell teljesen megfőzni, csak egy kicsit puhuljanak meg. Majd leszűrjük mindkettőt, félretesszük.Összeállítjuk az ételt. Egy jénait kikenünk a Rámával, majd 8 szelet bacont sorban az aljára teszünk. Erre a karfiolt terítjük, majd a rizst. Jön a brokkolis réteg, amit befedünk a megmaradt 8 szelet baconnal. A tejfölt kicsit fellazítjuk (megkeverjük), majd a baconra terítjük. Nem előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024