A burgonyát megpucoljuk, majd karikára vágjuk, alaposan megmossuk. Egy jénai tálat kevés zsírral kikenünk, megszórjuk ételízesítővel (nem kell sok, mert a szalonna is sós), beletesszük a burgonyát. A burgonyát megszórjuk egy kevés ételízesítővel és ízlés szerint borssal. Összekeverjük. A gombát leszűrjük és szétterítjük a burgonya tetején. A vöröshagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és rátesszük gombára. A szalonna szeleteket bevagdossuk, hogy sülés közben szép kakastaréj legyen belőle :) Lefedjük a jénai tetejével, és nem előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Az idő letelte után levesszük a tetejét, visszatoljuk még a sütőbe 10-20 percre, attól függően, hogy mennyire szeretnénk, ha megpirulna a szalonna. Mikor kész, levesszük a tetejéről a szalonnát, majd a burgonyás részt szűrőkanál segítségével egy üvegtálba átszedjük, jól lecsöpögtetjük közben róla a zsírt. A tetejére halmozzuk a szalonnát és savanyúsággal, friss kenyérrel kínáljuk.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024