Először elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. Ez lehet pár óra, egy egész éjszaka, de minimum fél óra.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval rudakat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk szóróanyagokkal.
180°C-on pirulásig sütjük. Kb. 15 perc
Megjegyzés:
Nagyon egyszerű és nagyon finom. Sokáig eláll. (Én tönkölyliszttel csináltam.)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
sós |
vendégváró falatok | sütőben sütve | tízórai,uzsonna, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.