A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel.Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi alapanyagot. Aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.
Aztán lisztezett deszkán nyújtsuk ki, szaggassunk ki belőle különféle mintákat (ügyeljünk rá, hogy mindegyiknek párja legyen, mert a végén kettesével összeragasztjuk õket). A maradék tésztából hosszú hurkákat gyúrhatunk, és formázhatunk perecet, karikát.
A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (180°C) kb. 10-12 percig sütjük (a tésztának nem szabad megbarnulnia).
Amikor megsült, összeragasztjuk őket valamilyen finom lekvárral, nutellával vagy csokoládékrémmel (10 dkg olvasztott csokoládét habosra keverünk 10 dkg vajjal és 1 evõkanál porcukorral).
A kiszaggatott sütemények tetejét sütés előtt bekenhetjük villával enyhén felvert tojásfehérjével, és durvára vágott diót, mandulát vagy mogyorót szórhatunk rájuk.
Megjegyzés:
Ez a sütemény másnap a legfinomabb, amikor a tölteléktől a tészta egy kicsit megpuhul, de valószínűleg addigra már elfogy.
Értékeld a receptet:
Hollóné Balogh Nikolett receptje
édes |
Babáknak:12-18 hónap | 90 n. diéta - szénhidrátnap, | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, lakto vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.