70 g levendulás cukor (otthon egyszerűen elkészíthető)
2 tojás
pici só
tej hígításhoz
pár szál levendula
A habhoz:
200 ml tejszín
125 g krémsajt
ízlés szerint porcukor
Hogyan készül a Levendulás cupcake?
Elkészítés:
Ha eldönötted, hogy levendulás cupcake-et készítesz, pár nappal, de lehet egy héttel korábban is, néhány szál levendulát keverj bele a cukorba és hagyd, hogy a cukor átvegye a levendula aromáját.
Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót. Mindezt a nedves hozzávalókhoz adjuk, végül belekeverünk levendula ágakról leszedett virágokat. Ha nem elég híg (muffin tészta állagúnak kell lennie), adjunk hozzá kevés tejet.
Béleljünk ki 12 muffinformát kapszlikkal és adagoljuk bele a tésztánkat. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük. (Tűpróba!) Mikor elkészült, hagyjuk a formában hűlni 5 percig, majd vegyük ki.
Közben elkészítjük a cupcake díszét. A tejszínt a porcukorral verjük fel habnak, majd óvatosan keverjük bele a krémsajtot.
Ha a muffinunk közepe púpos, vágjuk le. A krémsajtos-tejszínhabos krémet tegyük nyomózsákba és díszítsük fel a tortácskáinkat.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.