A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, másnap a babérlevelekkel és sóval fűszerezett vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
Krumplitörővel összetörjük, hozzáadjuk a hagymákat, a fűszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen.
A masszából kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és bõ, forró olajban kisütjük.
A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, másnap a babérlevelekkel és sóval fűszerezett vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplitörő...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.