Melegítsük fel a tejet az élesztőhöz. Kavarjuk bele az élesztőt, várjunk kb 3 percet, majd adjuk hozzá az olajat és a cukrot.
Fél csésze liszttel keverjük el a sót, majd adjuk hozzá az élesztőhöz. Dagasszuk hólyagosra. Tegyük kelesztő tálba, majd fedjük le nedves ruhával, tegyük meleg helyre. 30 percig kelesszük a duplájára.
Helyezzük a tésztát lisztezett deszkára, nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastag téglalappá, majd szaggassuk ki 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. Kelesszük további 10 percig. Közben melegítsük fel az olajat.
Pirulásig süssük a fánkokat, ha már kész vannak, zsírpapírra kiszedjük őket.
A lekvár betöltésére használjunk kemény műanyag vagy fémből készült habzsákot. Szúrjuk lyukat a fánkokon, ahol be tudjuk tölteni a lekvárt. Ezt a műveletet még addig végezzük el, míg a fánkok melegek és ropogósak.
Végül keverjük össze a porcukrot tejjel vagy vízzel és forgassuk meg benne a fánkokat. Másik variáció: szórjuk meg egyszerűen porcukorral.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.