Hogyan készül a Lazac tejszínes fokhagymás mártással?
Elkészítés:
A répát és az uborkát vékony csíkokra vágom, kicsit megpárolom majd kevés olajban kicsit átsütöm.
A hal szeleteket sózom, borsozom, citrommal meglocsolom.
Az olajat felteszem és a halszeleteket 2-2 percre mindegyik oldalát megsütöm.
A tejszínt a tojással és az apróra vágott fokhagymával és a sóval borssal tűzhelyen állandó keverés mellett besürítem, egy kevés apróra vágott petrezselymet is tettem bele.
A tálalásnál a mártást a halra öntöttem és a sárgarépával tálaltam.
.
Megjegyzés:
Minden formájában szeretem a lazacot.
Értékeld a receptet:
Maria Domjan receptje
Halételek |
90 n. diéta - fehérjenap, | főétel | grill | ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.