Hogyan készül a Lazac Steak fűszeres vinaigrettel?
Elkészítés:
Lazac sütése: A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustárral, megszórjuk a fűszernövényekkel, jól megnyomkodjuk és forró (hőálló nyelű) serpenyőben a vajon hirtelen minkét oldalát átforgatjuk, lehúzzuk a tűzről, újra átforgatjuk és tálalásig félretesszük.
Mártás: A nyersanyagokat keverőtálban összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük. Ajánlatos egy kávéskanál barna cukorral enyhíteni az ecet ízét, tetszés szerint természetesen. Ha mártásunkat túlságosan hígnak találjuk, keverjünk bele egy kiskanál mustárt, az majd összehúzza. Tálalás előtt a serpenyő halat visszatesszük a sütőbe, de most már forró sütőt használjunk és hirtelen 3-4 percig pirítjuk, tálaláskor a mártással meglocsoljuk, párolt zöldségekkel fogyasztjuk. Ez a halas recept alacsony kalóriaértéke miatt kiváló fogyókúrázóknak is!
Lazac sütése: A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustárral, megszórjuk a fűszernövényekkel, jól megnyomkodjuk és forró (hőálló nyelű) serpenyőben a...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.