1/2-1/2 mokkáskanál zöldfűszer (bazsalikom, majoranna és petrezselyem),
1-1 1/2 dl édes fehér bor
5-10 dkg füstölt sajt
Hogyan készül a Lazacfilé pikáns, mustáros mártásban?
Elkészítés:
A halszeleteket olívaolajjal enyhén kikent tepsibe tesszük és kb. 10 percig sütjük 150 fokon.
A mártáshoz a tejfölben elkeverjük a mustárt, apróra vágott fokhagymát, a sót és a fűszereket. Kevés liszttel (1/2 evőkanál) besűrítjük és 1 dl fehér borral hígítjuk.
Ezt ráöntjük a halra és kb. 180 fokon sütjük 15-20 percig. Szükség szerint sütés közben borral meglocsoljuk. Végül füstölt reszelt sajttal megszórjuk és még 1-2 percig sütjük. Rizzsel és felkarikázott paradicsommal tálaljuk.
A halszeleteket olívaolajjal enyhén kikent tepsibe tesszük és kb. 10 percig sütjük 150 fokon. A mártáshoz a tejfölben elkeverjük a mustárt, apróra vágott fokhagymát, a s...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.