A gombákat megtisztítjuk és száruk felől egy-egy fogpiszkálót szúrunk beléjük. Egy tálban a szójaszószt a cukorral, a borral és egy kevés borssal elkavarjuk, teszünk hozzá egy kis vizet, majd belerakjuk a gombákat. A gombákat a páclében hagyjuk kb. 1 óráig.
Egy tálban a lisztet a sütőporral és a tojással elkeverjük, sózzuk, majd egy kevés vízzel tejföl sűrűségűre kavarjuk. A gombákat lecsepegtetjük és belemártjuk a fenti keverékbe, majd beleforgatjuk apróra tört kukoricapehelybe. Forró olajban, lassú tűzön, kisütjük. Én párolt rizzsel és tartármártással kínáltam.
Megjegyzés:
A képlet egyszerû, nagyon: a gombát egy kis idõre bepácoljuk, majd kukoricapelyhes bundába kisütjük. A szójaszószos páctól a gombák különleges ízt kapnak, ezután már a ropogós, kukoricapelyhes bunda csak ráadás. Finom!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.