1 kis doboz (kb. 1,5 dl) tejföl vagy natúr joghurt,
20-25 dkg áttört főtt krumpli (vagy krumplipüré),
10 dkg vaj,
3 dkg élesztő,
1 kiskanál cukor,
só,
a pogácsák tetejére egy kissé felvert tojás, reszelt sajt, szezámmag, napraforgómag.
Hogyan készül a Krumplis-magvas pogi?
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk fél dl langyos vízbe, hozzáadunk egy kiskanál cukrot és megvárjuk, amíg a tetején vastag, halványbarna hab képződik.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészből sima tésztát gyúrunk (elég lágy tésztát kapunk).
A tésztát alaposan belisztezett deszkán fél centi vasragra és téglalap alakúra nyújtjuk. Balról jobbra, jobbról balra, fentről lefelé és lentről felfelé középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarjuk, és negyed óráig pihentetjük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük, ezután újra kinyújtjuk a tésztát, most már kb. 2 centi vastagságúra, a tetejét éles késsel berácsozzuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint sajttal, szezámmaggal, aztán egyenlő nagyságú (kb. 5 cm oldalhosszúságú) hasábokra vágjuk.
A pogácsákat előmelegített sütőben kb. 200 fokon addig sütjük, míg az aljuk és tetejük megbarnul.
Megjegyzés:
Rúdként vágva vagy pogácsának készítve is ízletes és mutatós! Jó étvágyat!
Értékeld a receptet:
Hollóné Balogh Nikolett receptje
Pogácsa |
Babáknak:8-12 hónap | 90 n. diéta - szénhidrátnap, | vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, lakto vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.