A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd elzárjuk alatta a gázt. Kicsit hagyjuk állni, majd beletesszük a pirospaprikát. Összekeverjük.A tésztának feltesszük a vizet forrni. Sót és olajat teszünk a vízbe, majd mikor felforrt beletesszük és megfőzzük a tésztát.Közben a puhára főlt burgonyát egy tálba tesszük (abba a tálba, amiben majd lesz a kész étel), ráöntjük a hagymát és krumplitörővel összetörjük. Majd egy fakanállal jól kikeverjük. A megfőtt tésztát kiszedjük a forró vízből és egyenesen a burgonyára tesszük (nem öblítjük le). Összekeverjük és kész is a krumplis tészta.Savanyúsággal kínáljuk.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024