liszt amennyit felvesz (nekem kb. 35-40 dkg körül volt),
olaj a sütéshez
Hogyan készül a Krumplis párna?
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, amikor kihűlt meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sajtot és fűszerezzük, majd végül annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól összeálljon.
Vastagon lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval kis kockákra vágjuk. Forró olajban megsütjük, úgy hogy mindkét oldala szép piros ropogós legyen. Fokhagymás feta szósszal fogyasztottuk, de bármilyen más mártogatóssal finom.
Megjegyzés:
Finom, ropogós párnácskák. A párnácskákról az olajat papírtörlõőel fel kell itatni és még melegen érdemes elfogyasztani. Bűnbe estünk, de nagyon finom volt :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.