A krumplit meghámozzuk, sós vízbe feltesszük főni.
A sütőtököt meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban kevés olajat melegítünk, majd az apróra vágott fokhagymát pár keverés erejéig megforgatjuk, kivesszük. Az olajra rádobjuk a sütőtököt, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük. Pár percig pirítjuk, majd kevés vízzel lefedve pároljuk. Gyakran megkeverjük. Amennyiben szükséges, pótoljuk a vizet.
Ha a krumpli puhára főtt, krumplinyomó segítségével pépesre zúzzuk. A tejet felmelegítve adjuk hozzá a vaj és kevés szerecsendió kíséretében. Mindezt kézi habverővel kihabosítjuk.
A krumplipürét csillagcsöves habzsák segítségével egy edénybe adagoljuk úgy, hogy közepére majd a sütőtökös köret kerüljön.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.