A vajat habosra keverjük a cukorral. A száraz hozzávalókat egy külön edényben elegyítjük, majd összekeverjük a kikevert vajjal, végül hozzáadjuk a tojást és a tejet is.
20 percre hidegre tesszük.
Közben elkészítjük a krémet: Megfőzzük a pudingot, majd hozzákeverjük a tejfölt és a citrom levét.
30X40 cm-es tepsit kivajazunk. Ketté vesszük a tésztát és lisztezett deszkán a tepsi méretére kinyújtjuk, felcsavarjuk a sodrófára, majd beleigazítjuk a tepsibe. Elkenjük rajta a krémet, majd a tészta másik felével is hasonlóan járunk el, mint az előzővel. A tetejét megkenjük felvert tojással, végül villával megszurkáljuk.
180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés:
Langyosan és hidegen is isteni finom. Pár napig hűtőben eltartható.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | uzsonna, | egész évben | húsvét, újév,szilveszter, farsang,anyák napja, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.