Az üvegeket előző nap elmossuk, hogy teljesen kiszáradjanak.
A körtéket megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és 4 felé vágjuk a nagyobbakat, a kisebbeket csak félbe.
A rossz részeket eltávolítjuk. Citromlével ízesített vízbe tesszük, míg az összes körtével végzünk.
Majd szépen üvegbe rendezzük őket.
Először is 2 ek. cukrot teszünk az üveg aljára, és ide tesszük a tartósítószert is. Kicsit összekeverjük, majd szépen elrendezve megtöltjük az üveget a körtével.
A körte tetejére teszünk még 1 ek. cukrot. Ezt addig ismételjük, míg elfogy a körte.
2 celofánlapot teszünk az üveg szájára, majd a kupakkal lezárjuk.
Egy nagy fazekat, amibe belefér az összes üveg, kibélelünk 2 réteg újságpapírral. Belerendezzük az üvegeket, majd felöntjük vízzel.
A víz ne lepje el, csak kb. a háromnegyedéig érjen az üvegnek. Az üvegek tetejére szintén teszünk 2 réteg újságpapírt. Majd kb. 30-40 percig dunsztoljuk, forrástól számítva.
Kis lángon kezdjük melegíteni, hogy az üvegek ne pattanjanak szét. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a fazékban, nekem másnapra kihűlt.
Kiszedjük, megtöröljük és mehet a kamrába a helyére.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Bármihez használhatjuk, hiszen csak egy kis cukor van benne, semmi más fűszer, így natúr édes íze van. Süteménybe kiváló. Gyümölcslevesbe a levét is felhasználhatjuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.