Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pici vizet rakunk hozzá, hogy összeálljon. Fél órára hűtőbe rakjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát jól kilisztezett munkalapon, közben felülről is enyhén lisztezve a tepsi méretére nyújtottam - kicsit szakadozgat, nem gond, jól reparálható a tepsiben is, az lényeg, hogy azért minél egyenletesebbre - kb. 4 mm vastagságúra - nyújtsuk. Körben a széleket is pontosan a tepsihez kell igazítani és nyomkodni, hogy ne folyjon ki a következő réteg. Az alapot 20 percig sütjük világos színűre. Hagyjuk kihűlni.
A csokis réteghez a csokit törjük apróra, olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a tejszínt. Ezt is hagyjuk hűlni kicsit, annyira, hogy tudjunk vele bánni.
A kókuszos krémhez az első öt hozzávalót egy lábasban simára keverjük és kis lángon melegítjük. A cukorból csak 20 dekát tegyünk bele, majd a maradék 4 dkg-ot étkezési keményítővel keverjük csomómentesre és a még langyos tejes-tejszínes keverékből 2 decivel keverjük simára. A tojás miatt folyamatosan kevergessük, majd adjuk hozzá a keményítős keveréket még jóval forrás előtt. Mikor elkezd puffogni, már jó.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd terítsük rá a csokis réteg tetejére és így is hűtsük egy kicsit.
A tetejéhez kevés vízben főzzük fel a zselatint, majd amíg hül, kezdjük el felverni a tejszínt. Félkész állapotában öntsük bele a zselatint, a cukrot, ha szükséges (én kihagytam). Mikor elérte megfelelő állapotát, kenjük a pudingos krémre. Néhány órára tegyük hűtőbe. Tálaláskor könnyebb, ha meleg késsel szeleteljük.
Megjegyzés:
Munkás, de megéri, mert ennél még a cukrászdában sem kapunk finomabbat! ;)
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | uzsonna, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.