1-2 ek. vegyes zöldfűszer (oregano, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem),
5 ek. olívaolaj,
só,
bors
Hogyan készül a Kenyértorta cukkinivel?
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy serpenyőben 3 ek. olívaolajat felforrósítunk, rátesszük a cukkinit és kb. 8-10 percig pároljuk, aztán hagyjuk kihűlni. Előveszünk egy kerek sütőbe rakható edényt vagy tortaformát, kibéleljük sütőpapírral (ez nagyon fontos, mert másképp kifolyik a töltelék majd).
2 tojást elkeverünk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd a kenyérszeleteket egy pillanatra belemártjuk. Ezekkel kibéleljük az előkészített formát úgy, hogy az oldalán legyen kb. 3-4 cm magas perem. Berakjuk a sütőbe és 5-6 percig sütjük. A maradék tejszínes tojáshoz hozzákeverjük a másik 2 tojást, sót, borsot és a zöldfűszerek felét, végül a reszelt sajt 3/4-t. Ezt a keveréket ráöntjük a cukkinire, összekeverjük és a sütőből kivett kenyérre pakoljuk. Erre a töltelékre rárakjuk a paradicsomszeleteket.
Ezután a zsemlemorzsát összekeverjük a maradék fűszerrel, egy kevés sóval és a maradék reszelt sajttal majd rászórjuk a paradicsom tetejére és meglocsoljuk 2 ek. olívaolajjal. Ezután visszatoljuk a sütőbe, levesszük a hőmérsékletet 170 fokra és tovább sütjük kb. 30 percig.
Megjegyzés:
Meleg vacsorát ígértem mára. Ezt a kenyértortát tavaly nyáron készítettem el először, a recept az nlc-rõl származik. Szerintem finom és különleges vacsora.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.