Fekete retek (én egy kókuszdió nagyságút vásároltam),
5 ek tejföl,
1 tubus tejfölös sajtkrém,
1/2 fej lilahagyma apróra vágva,
1 ek mustár,
1 ek zöldpetrezselyem aprítva,
őrölt bors,
só
Hogyan készül a Kence fekete retekből?
Elkészítés:
A fekete retket meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk és félre rakjuk 20 percre.
Ezután kicsavarjuk (megszabadulunk a levétől) és a többi hozzávalóval összekeverjük. Pirítóssal, valamint forró teával fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Gabojsza retekkrémje nagyon megtetszett. Eddig valahogy kimaradt a fekete retek az érdeklődési körömből, ezért utána néztem a dolgoknak. Gyógyító hatása sem az utolsó érv, amiért érdemes fogyasztani... Nagyon ízletes kennivaló lett belőle, ezúton is köszönet a receptért (igaz, icipicit változtattam a recepten).
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.