A kelkáposztát csíkokra vágom és átmosom. A burgonyát kockákra vágom, majd szintén megmosom. Egy nagy lábasba teszem a káposztát és a burgonyát, hozzáteszem a fokhagymát és a köménymagot, sózom, majd felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Vigyázat a káposzta fel jön a víz tetejére. Megfőzöm.A rántást elkészítem. Az olajat felhevítem, majd hozzárakom a lisztet, gyorsan összekeverem, és kb. 2-3 percig főzöm. Közben kavargatom. Mikor a káposzta és a burgonya megpuhult hozzáöntöm a rántást, és elkeverem benne. Összefőzöm, megkóstolom, ha kell még sózom. Majd elzárom a gázt és kész is van.Rántott hús, fasírt és csirke vagy sertés pörkölt is illik hozzá.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024