A hagymát, a kevés gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk, majd nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm -s darabokra felvágott krumplit, és 1 perc múlva 1 tk kurkumát, és az ugyancsak 1,5-2 cm es darabokra felvágott paradicsomot. Hozzáteszünk 1 tk őrölt koriandert, 1 tk garam masala fűszerkeveréket, piros chili port (ízlés szerint), majd 1 tk paradicsompürét. Eztán jön a karfiol, amit 1,5 -2 cm es darabokra vágtunk fel, 1 perc keverés, majd az egészet felöntjük kb 2 dl vízzel és kis lángon pároljuk 7-10 percig fedő alatt. 1 tk sót teszünk hozzá, a végén petrezselyem zölddel díszítjük. Kész, lehet tálalni!
Tipp: Az edény, amiben készül az étel - lehet kínai wok is. A paradicsompüré lehet többféle is. A fokhagymát el is hagyhatjuk, a gyömbér pedig a végén is beletehetjük. A zöldségeket szabadon variálhatjuk: elhagyhatunk bizonyos zöldségeket, de tehetünk is hozzá. A fantáziánknak semmi nem szabhat határt! A krumplit megfőzhetjük előtte héjában is, így kevesebb időt fog főni az ételünkben. A karfiol lehet friss, és fagyasztott is.
A hagymát, a kevés gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk, majd nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm -s darabokra felv...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.