2 dl tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A kakaó kivételével az összes többi hozzávalót sima tésztává gyúrjuk. A tésztát ketté választjuk és az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. Langyos helyen 20-25 percig kelesztjük.
Mindkét tésztát újragyúrjuk, majd újra duplájára kelesztjük. (25-30 perc)
A világos részt 35X20 cm-es téglalapra nyújtjuk, jó vastagon megszórjuk porcukorral, ráhintjük a mazsolát, majd a vajat kis darabokra eloszlatjuk rajta. Kinyújtjuk a kakaós részt is és ráhelyezzük a töltelékre. Feltekerjük, mint a bejglit és a formába helyezzük. Újabb 25-30 percig kelesztjük.
170 fokos sütőben nem egészen egy órán át sütjük.
Megjegyzés:
A sütőforma alá tegyünk tepsit, mert a vaj ki fog folyni. Ha valaki extra kulináris élményre vágyik, a töltelékbe tehet darált diót is.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Kuglóf |
desszert | sütőben sütve | uzsonna, | egész évben | karácsony,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.