Hogyan készül a Karalábé-püréleves sajttal sült fogasszelettel ?
Elkészítés:
A karalábé tetejéből egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az alja ne sérüljön meg. A karalábét a forgácsokkal együtt egy lábasba tesszük és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. Az egész karalábékat kivesszük, félretesszük.
Az összevagdalt karalábét sóval, fehér borssal, tetszés szerint kevés cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt – esetleg egy-két kanálnyit a főzőléből -, és összeturmixoljuk. A pürélevest a kivájt, párolt karalábékba merjük, majd mindegyikre visszahelyezzük a „sapkát”.
A halat kisebb darabokra vágjuk, megsózzuk, megforgatjuk a reszelt sajtban, majd egy serpenyőben, forró olajban pirosra sütjük. A karalábé krémlevest a sajtbundás halszeletek kíséretében tálaljuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.