A tojás fehérjét csipet sóval a víz felével valamint a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a tojás sárgáját amit a víz másik felével és az olajjal összekevertem.
A két masszát összekeverem hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
Kapcsos sütőpapíros torta formába sütöm 170-180 C fokon.
Amikor kisült három egyenlő lapra vágom és megtöltöm.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, még melegen belekeverem a vajat vagy a margarint.
A kihűlt torta lapot visszateszem a kapcsos torta formába és a krém felét az alsó lapra kentem.
A tejszínt közben kemény habbá vertem és a pudingra tettem belőle.
Egy db narancsot apróra daraboltam és a habba tettem.
Erre jött a következő lap újra krém ismét hab és narancs darabok.
A legfelső lapot narancsízű tejszínhabbal díszítettem a habot narancs lével ízesítettem.
Marcipánnal és narancs karikákkal diszítettem.
Megjegyzés:
A torták diszítését és az ízét a fantáziám határozza meg.
Értékeld a receptet:
Maria Domjan receptje
Torta |
90 n. diéta - szénhidrátnap, | desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.