A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt - ha szükséges, még egy kevés langyos tejet öntünk hozzá -, és az egészet sima tésztává kidolgozzuk. Langyos helyen egy órát kelesztjük.
A túrótöltelékhez a vajat, a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport, az áttört túrót a mazsolát és a citromhéjat.
A máktöltelékhez a tejet felforraljuk a mézzel meg a cukorral, belekeverjük a mákot. Azonnal lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a szilvalekvárt. Fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
A marcipántöltelékhez a marcipánt a vajjal, a darált mandulával, a tojással, a tojássárgájával, a citrom levével és a reszelt héjával habosra keverjük.
A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, hosszában három egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkok közepén hosszában elosztjuk a töltelékeket, majd mindegyik tésztacsíkot hengerré formázzuk, végül a három hengerből copfot fonunk. Kivajazott tepsibe tesszük és további félórát kelesztjük. Ezután felvert tojással bekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 90 perc + 90 perc kelesztés 1 adag: 430 kcal
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.