A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk, azaz előbb bevágjuk a bőre alatt s azután még egyszer - így két szép, nagy szelet húst kapunk. Megsózzuk és megszórjuk a zselatin felével.
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk és a tejszínt, a konyakot meg a tojást hozzáadva a botmixerrel pépesre keverjük. Beletesszük az apróra összevágott savanyú káposztát és a maradék zselatint. A kakukkfüvet lehúzzuk a száráról, az aszalt barackot kisebb darabokra vagdossuk, s ezeket is hozzáadjuk. Végül sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük s az egészet jól összekeverjük.
A tölteléket elosztjuk a két kacsamellen, szépen rásimítjuk és dupla alufóliába szorosan beletekerjük. Középmeleg sütőben időnként megforgatva -, vízgőzben kb. 60 percig sütjük. Csak másnap, hidegen szeleteljük fel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.