A halfiléket citromlével meglocsoljuk, állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk. A vaj felét egy lábosban felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát, beleöntjük a tejszínt, majd kicsit forraljuk, sűrítjük. Ha már kész, belekeverjük az apróra vágott kaprot.
Kivajazunk egy tepsit. A halat sózzuk, borsozzuk, majd egymás mellé fektetjük őket és ráöntjük a mártást.
A reszelt sajttal elegyítjük a zsemlemorzsát és ezt a mártás tetejére rendezzük.
180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20 percet sütjük.
Megjegyzés:
Mellé burgonyapürét vagy gabonafélét készíthetünk.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Halételek |
főétel | sütőben sütve | ebéd, | egész évben | anyák napja, születésnap, évforduló, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.