A szósz elkészítéséhez apróra felszeljük a kaprot, majd kis olajat hevítünk és ebben pár percig kevergetjük. Felöntjük egy kis vízzel, sóval és tovább főzzük kb. 10 percig.
A lisztből, tejszínből habarást készítünk, majd nyakon öntjük vele a kaprot. Sűrűsödésig keverjük, végül ízesítjük.
A fasírt elkészítéséhez a sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, fűszerezzük. Hozzátesszük a tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon. Végül az apróra vágott petrezselymet.
Ujjnyi vastagságú korongokat formálunk belőlük és olajban kisütjük.
Megjegyzés:
Egészséges és nagyon finom.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Főzelékek |
főétel | ebéd, | egész évben | húsvét,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.